Film Maasmijmeringen


wandeling

Tocht en film langs de Maas. De film is tevens t/m 24 maart 2019 te zien bij Museum M.A.C. House te Leusden als onderdeel van de tentoonstelling “Maas Mijmeringen”. Gratis entree op afspraak.

MAASMIJMERINGEN: Een ode aan de Maas.

Omdat ik geboren en opgegroeid ben in het rivierengebied ‘Het land van Maas en Waal” heeft de Maas voor mij een bijzondere betekenis. Na omzwervingen elders in het land ben ik uiteindelijk in Megen gaan wonen omdat de rivier, elke dag eens te meer anders, een belangrijke inspiratiebron is en blijft voor mijn werk.

Om de oorsprong van deze meanderende rivier te vinden ben ik op zoek gegaan naar haar bron. De Maas begint als een nietig troebel stroompje in Pouilly in Frankrijk en eindigt in een majestueuze stroom aan de Maasvlakte bij Rotterdam. De invloed van deze alsmaar vergrotende schaal op het water heb ik gevisualiseerd door middel van registraties, elk van een minuut, gefilmd met mijn iphone.

Het is mijn intentie een ode te brengen aan mijn belevingen aan de Maas enĀ  aan de beelden die deze bij me oproepen van schilders als o.a. Millais, Turner en Monet.

De film: Maasmijmeringen :”ODE AAN DE MAAS” (Juli 2015), duurt twaalf minuten en is zonder geluid.