Statement


“Hoe dingen samen worden”

De dagelijkse verwondering, ervaringen in de (directe) omgeving geven mij inspiratie, zo niet “dwingen” mij elke dag verslag te doen van grote en kleine gebeurtenissen.

Tijdens wandelingen neem ik waar, verzamel materiaal, objecten en geluiden, teken en vertaal en speel met hun betekenissen. Dit levert afwisselend concrete, meer associatieve  of organische tekeningen op, foto’s, video’s en soms ook concepten voor ruimtelijk werk.

Bij het schilderen in mijn atelier zoek ik naar een wijze om de de tijdloze fascinatie voor (rivieren)-landschappen en architectuur naar een eigen werkelijkheid op papier of doek te vertalen. Herhaaldelijk worden hierbij eerdere waarnemingen opgeroepen, bekeken en gereflecteerd. Beeldelementen worden aangepast. De vormentaal balanceert tussen figuratie en abstractie. Steeds meer neemt het schilderen zelf een belangrijke plaats in. Langzaam ontstaat er een nieuw beeld met (im)perfecties en accenten in soms uitbundig dan weer ingetogen kleurgebruik.

Disciplines: tekenen, schilderen, mixed media, conceptueel/ monumentaal, (ruimtelijke) werken, installaties (vrij, projectmatig of in opdracht).

Ruth van de Pol 2018

KvK nummer 17142788