Docentschap


studies: In 1985 startte ik met L.O tekenen, vervolgens studeerde ik voor mijn 2e graads bevoegdheid aan Hogeschool Gelderland 1989-1993 en behaalde in 1995 mijn 1e graad aan de Academie voor Beeldende vorming te Tilburg.

Inmiddels geef ik ruim twintig jaar les bij verschillende creativiteitscentra en heb ik een eigen beeldende kunst praktijk in m’n eigen atelier te Megen

Hierbij blijf ik me ontwikkelen in mijn vakgebied en ben door het regelmatig volgen van diverse masterclasses:

O.a  Klassieke olieverf technieken (ZAANDAM) en diverse Masterclasses bij Royal Talens (Apeldoorn), Lasxaux acrylverf Masterclass (Leusden), een cursus Non toxic etsen (Düsseldorf). Zo ben ik op de hoogte van (nieuwe) invloeden, materialen en technieken.

In cursussen werk ik vaak met thema’s die ik goed voorbereid door o.a. het verzamelen van beeldmateriaal en voorbeelden vanuit kunstgeschiedenis, hedendaagse kunst en filosofie. Zo krijgt de cursus samenhang en diepgang en ontstaan er een interessante verzameling werken.

Er is voldoende ruimte om vrij te werken. Beginnende cusisten beginnen eerst met wat oefeningen om de techniek te leren en kunnen daarna al spoedig meedoen met het thema.

Ik zie het lesgeven als een welkome afwisseling met het werken in mijn atelier. het geeft mij de kans om mensen te enthousiasmeren voor en leren omgaan met de veelzijdige manier in kijken, beleven en omgaan met diverse soorten materialen in het tweedimensionale vlak.

Wat past bij u?

VRIJ ATELIER : Heb je al ervaring en wil je graag een klankbord om je eigen stijl verder te ontwikkelen?

Woensdag- Vrijdagochtend 9.30-12.00 uur (doorgaans 4 personen).

 Kosten excl. materiaal, incl. koffie/thee, driemaal aaneengesloten vrijdagochtend € 70.-.

Losse les € 25,- (wanneer er plek is).

atelierstudio-web

NIEUW!!: schilderen met olieverf op waterbasis

Sessie van negen lessen € 210,- incl. kofie/thee excl. materialen.

Max. 4 personen.

Vrijdagmiddag van 13.30-15.30 uur.

Bel me gerust voor nadere informatie: 06-29436202.

buiten-schilderenmargriet-web

Wilt u deze lente en zomer twee of meerdere dagen buiten tekenen en schilderen?

Megen is een bijzonder idyllische locatie aan de rivier de Maas met zowel in het historische stadje als daarbuiten prachtige plekjes om vast te leggen op papier of op doek.

Nu de lente (bijna) zijn intocht heeft gedaan, nodig ik u  graag uit om in te schrijven voor deze bijzonder leerzame leer/kijk  ervaring. In opzet, compositie-licht- contrast- en perspectiefleer voor zowel voor de beginnende als de  gevorderde, die een uitdaging krijgen om het experiment op te zoeken.

(max. 6 personen).

De voorbereidingen enerzijds en de afwerking anderzijds gebeuren, afhankelijk van het weer,  zowel binnen als buiten  het atelier.

data: ma 6 en di 7 mei 2019

ma 20 en di 21 mei 2019

of ma 27 en di 28 mei 2019

van 10.30-16.00 uur

(Een dag of meerdere combinaties mogelijk, max. 6 personen).

incl. koffie,thee,soep, excl materiaal €130.- per tweedaagse.

Interesse? Meld uw voorkeur alvast aan via het contactformulier op deze website.

inschrijven kan per mail: info@ruthvandepol.nl