Lessen en Workshops


Kom schilderen in mijn atelier!

  Kloosterstraat 9, Megen

VRIJ ATELIER : Heb je al ervaring en wil je graag een klankbord om je eigen stijl verder te ontwikkelen?

Vrijdagochtend 9.30-12.00 uur (doorgaans 4 personen).

Kosten excl. materiaal, incl. koffie/thee, driemaal aaneengesloten vrijdagochtend € 65.-.

Losse les €25,- (wanneer er plek is).

atelierstudio-web

TEKENEN EN SCHILDEREN : BEGELEIDING OP MAAT: Realistisch, figuratief, abstract, genres: stilleven, landschap, portret.

Sessie van negen lessen

Woensdagochtend  10.00-12.00 uur

Inloop vanaf 9.30 uur

Teken en schilder je graag, wil je het ontdekken of verder ontwikkelen? Door mijn ruim 20 jaar ervaring in individuele-en groepsbegeleiding vinden we samen een manier waar jij je prettig bij voelt en waardoor je meer blijkt te kunnen dan je aanvankelijk dacht. Wil je eerst een proefles volgen of heb je vragen? We bespreken dan samen wat voor jou het best gaat werken. Telefoon: 06-29436202 of per mail:info@ruthvandepol.nl

Laat je in deze cursus inspireren door beroemde kunstenaars. uiteenlopende technieken en een verscheidenheid aan materialen, vormen en stijlen. Vanuit jouw creativiteit als uitgangspunt zijn de mogelijkheden grenzeloos.

Kosten excl. materiaal, incl. koffie thee, sessie van 9 (aaneengesloten) lessen € 195.-

NAAR BUITEN: Lente schildertweedaagse in- en rondom Megen in mei en juli 2018

bedrijfsuitje-een

Megen is een bijzondere locatie aan de rivier DE MAAS met zowel binnen het stadje als daar buiten prachtige plekjes om vast te leggen in schets op papier en op doek.

Zodra de lente zijn intocht maakt nodig ik je alvast graag uit om in te schrijven voor deze bijzondere leerzame leer/kijk ervaring met opzet, perspectiefleer en compositie, licht en contrast. De voorbereidingen enerzijds en de afwerking anderzijds, gebeuren afhankelijk van de (weer)omstandigheden zowel binnen als buiten het atelier.

Maandag 7- en dinsdag 8 mei 10.30-16.00 uur Een impressie van deze dag:

img-8420-1-carina-web

Carina Greven (Amsterdam) samen met haar dochters: Fennaimg-8451-web                                                                      en Tessa
img-8449-web

Impressie van 28 en 29 mei:

img-8791-1-webMargriet J en Margriet B ( resp. Oss en Ravenstein)

img-8793

Impressie van een schilderdriedaagse in juli:

foto: Peter Couwenberg

foto: Peter Couwenberg

foto: Peter Couwenberg

foto: Peter Couwenberg

Review van Henk en Anna:

Met veel plezier hebben wij (Henk en Anna, vader en dochter) een inspirerende teken- en schildercursus gevolgd in het landschap rondom Megen, op 19, 20 en 21 juli van 2018. Docente Ruth van de Pol heeft ons laten schetsen en schilderen op verschillende plekken, met materialen voor de kleinere en grotere vellen. 

 Henk: Voor mij was het wennen aan het nieuwe materiaal acryl, dat ik niet kende, en waar ik zelfs een beetje hekel aan had. Ruth is in staat vanuit een heel brede achtergrond op praktische wijze tips te geven voor het tekenen en schilderen. Belangrijk was voor mij de techniek maar zeker ook het discussiëren over kunst . Niet in de laatste plaats kwam het corrigeren van mijn neiging om te veel de kleuren “dood” te werken en minder te laten oplichten naar de voorgrond. Ook waarschuwde zij voor de verkeerde opvatting dat je acrylverf en olieverf zomaar door elkaar heen kon toepassen. Dat wist ik allemaal niet. Ik ben dankzij deze cursus nog steeds heerlijk bezig, met veel nieuwe inzichten.

 Anna: Ik ben gek op tekenen en schilderen, maar dit ook echt blijven doen is nog wel een uitdaging. Deze cursus heeft weer nieuw enthousiasme opgeroepen in het tekenen en schilderen. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd, maar in het bijzonder hoe ik kan kijken naar een landschap en het perspectief in beeld kan brengen. Ook heb ik geleerd dat vastlopen of je werk niet mooi vinden nu eenmaal bij het proces horen en je ook daar weer doorheen kunt komen. Normaal gesproken had ik het papier al in de prullenbak gesmeten, nu had ik toch nog een mooi resultaat! 

 
Alles bij elkaar was de cursus tot in de puntjes verzorgd met een heerlijke, uitgebreide lunch en aan koffie, thee en lekkers tussendoor was ook zeker geen gebrek. Zo konden we telkens weer met genoeg frisse moed en energie verder met ons werk.
 
Zoals je leest was het zeer geslaagd voor ons. Nogmaals bedankt en tot volgend jaar:)
Ook interesse in een schildersessie in-en rondom Megen (max. 6 personen). 

Neem dan contact op via het contactformulier op deze website of via info@ruthvandepol.nl of telefonisch: 06 29436202.

Een origineel cadeau doen? Geef eens een cadeaubon voor een workshop.

Op verzoek verzorg ik workshops en gastlessen bij diverse instanties op locatie.